Vinprovning

BOKA DIN VINPROVNING

Årets Champagneprovning med middag, vår ciceron Fredrik Schelin presenterar champagne från århundradets årgång, vi pratar alltså om 2008

Obs! datum är inte fastställt ännu men troligtvis blir det i september

Denna gången provar vi champagne från årgångarnas årgång - 2008 med både små och stora hus. Vi provar minst 6 champagner från 2008 och om jag känner Fredrik väl, så blir det säkert några bonuschampagner också....

Såhär skriver Fredrik

"Årgångs-Champagne, hissad och dissad 1996: a, lagringsduglig 2002:a, drickvänlig 2004:a, århundradets årgång 2008:a. Vem ska man lyssna på och vad ska man tro?

Vissa år när skörden ger extra hög kvalitet producerar man årgångschampagne eller millésimé på franska. Vinerna skall lagras minst tre år på jäst, men många väljer ofta att låta den lagras längre än så. Många hus producerar även prestigechampagne dessa år.

Årgångs-champagne var historiskt den första utvecklingen från standardchampagne. Förr producerade man årgångschampagne max ett par gånger per decennium. Idag har vissa hus som vana att producera varje år. Trots att det uttalas av vinmakare och producenter att man endast producerar årgångschampagne "bra år". Allt för att tjäna pengar!

Det är därför väldigt viktigt att vara påläst med vilka årgångar som är bra på riktigt och vid lagring vilka som faktiskt klarar av att lagras.
Varje år har sin charm. Precis som fruktträden i trädgården hemma smakar olika och ger olika skörd varje år så påverkas druvor såklart på samma sätt.

ÅRGÅNG 2008 
Årgången började med kallt vårväder och mycket regn. Juni varvades mellan kallt och varmt vilket gav en ojämn blomning och en relativt liten skörd väntades. Årgången räddades av ett mycket fint septemberväder och skörden blev hyfsad i storlek trots allt. Sammanfattning var att druvorna mognade långsamt vilket ger mer smak och hög syra. I slutändan var syran massiv men med full mognad samtidigt. Det bästa av två världar. Utvecklingen av vinerna pekar mot perfektion, men precis som alla15 åringar så är de överlag inte myndiga att drickas"

Alltså, vi börjar kl.18.00 med lite mingel & snacks, därefter följer provning till middagen. Denna kvällen kan vi dessvärre inte hänsyn till matallergier.

Tänk på att vi har ett väldigt begränsat antal platser till denna exklusiva provning, så först till kvarn gäller...

Förskottsbetalning gäller för denna middagen och återbetalning sker ej. Vid bokningtillfället via hemsidan skall samtidigt betalning via Swish ske på nummer: 1230114769 för att gälla som en bokning - OBS! Viktigt att skriva ert namn och "Champagnemiddag" i betalningen.

2995 kr/ person

Gör din bokning på:
www.barricamatvin.se  

Bienvenidos Amigos!